Pensioen in Kathmandu

Met pensioen in Kathmandu, dat klinkt als muziek in de oren! Het zou zo maar eens een geweldige ervaring kunnen zijn, maar je moet je wel goed voorbereiden. Je moet allereerst weten of Kathmandu wel voldoet aan jouw eisen. Voordat je de beslissing neemt om naar Kathmandu te verhuizen, is het dus van belang goed onderzoek te doen naar hoe het leven in Kathmandu is. Daarbij komen ook technische aspecten kijken. Heb je een visum nodig om te pensioneren in Kathmandu? En hoe zit het met je verzekeringen? Allemaal punten om op te letten en waarbij wij je graag helpen. 

Het kan ook van belang zijn om de taal te leren van Kathmandu, dat zal het leven veel gemakkelijker voor je maken. Pensioneren in Kathmandu kan een geweldige ervaring zijn, maar het is belangrijk om je bewust te zijn van de uitdagingen die ermee gepaard gaan. Zorg ervoor dat je op alles bent voorbereid voordat je de verhuizing maakt.

Meer informatie over met pensioen in Kathmandu

Algemene score

3.62/5 (Rank #100)

Familie score

redelijk

Internetsnelheid

7 Mbps (avg)

Klimaat

seizoengebonden

Kraanwater

niet veilig om te drinken

Veiligheid

goed

Nachtleven

slecht

Gemiddeld inkomen

$

Engels sprekend

redelijk

Begaanbaarheid

heel goed

Verkeersveiligheid

slecht

Tevredenheid

slecht

Gratis WiFi

goed

Aircoinditioning

slecht

Ziekenhuizen

redelijk

Coworking kosten

$ 51,00 /mnd

Levenskwaliteit

redelijk

Plezierscore

heel goed

Tip betalen?

-

Levenkosten

$ /mnd

Dinner kosten

$ [zb_mp_dinner],60,60,60,60,60

Educatieniveau

laag

Startup score

redelijk

Bevolkingsdichtheid

1.000.000

Overheid religieus?

-

Hotel kosten

$ 361,00 / mnd

Airbnb kosten

$ 638,00 / mnd

Bier kosten

$ ,10

Koffie kosten

$ [zb_mp_coffee],56,56,56,56,56

Coca cola kosten

$ [zb_mp_cocacola],28,28

Vrije meningsuiting

redelijk

Racisme?

-

LGBTQ+ vriendelijk

redelijk

Vriendelijk voor buitenlanders

heel goed

Vrouwvriendelijk

redelijk

Heb jij nog vragen over Kathmandu?

Vragen over met pensioen in Kathmandu? Neem dan contact op en stel al je vragen!

Continent

Azie

Gemiddelde reistijd

10 dagen

Internet snelheid

7 Mbps (avg)

Weer

🌧 seizoengebonden

Elektriciteit

Zuid Afrikaanse type M

Beste buurt om te verblijven

-

Tip geven

-

Met kaart betalen

nee, alleen geld

Coworking space

$ 51,00/ mnd

Verkeersveiligheid

slecht

Kraan water

niet veilig om te drinken

Terugkeer

14%

Hotel

$17,00/ ncht

Populatie

1.000.000

Gemiddelde BBP

$ 722,00/ jaar

Religieuze overheid

-

Beste binnenlandse vluchten

Etihad airways

Koffie

$ [zb_mp_coffee],56,56,56,56,56

Dinner

$ [zb_mp_dinner],60,60,60,60,60

Bier

$ ,10

Het weer in Kathmandu is seizoengebonden, want zoals je al weet ligt Kathmandu in Azie. De mensen in Kathmandu zijn gewend aan het weer, maar het kan even wennen zijn voor bezoekers die nieuw komen. Let er op dat je je goed voorbereid op het weer door de juiste kleding mee te nemen. De juiste kleding kan niet alleen fijn zijn voor de temperatuur, maar kan je ook beschermen tegen bijvoorbeeld de zon. 

Als je met pensioen gaat in Kathmandu moet je een aantal zaken van te voren regelen. Goed voorbereid op stap gaan kan je een hoop gedoe besparen. Daarbij ga je ook met een fijner gevoel weg als je weet dat je overal aan gedacht hebt. We hebben de belangrijkste zaken voor je opgesteld zodat jij kan nalopen of je goed voorbereid bent voor je pensioen in Kathmandu. 

Voordat je je uitschrijft bij de gemeente kan je het beste indien je deze nog niet hebt je DigiD aanvragen. Dat gaat namelijk een stuk makkelijker als je nog in Nederland woont. Met je DigiD kun je namelijk ook vanuit Kathmandu digitaal je zaken regelen bij Nederlandse organisaties. Als je in bezit bent van je DigiD kun je je uitschrijven bij de gemeente. Zodra je je nieuwe adres hebt in Kathmandu kun je deze doorgeven op nederlandwereldwijd.nl/rni, zodat verschillende organisaties zoals bijvoorbeeld pensioenfondsen jouw informatie kunnen gebruiken. 

Indien je een AOW-uitkering krijgt is het belangrijk dat je de verhuizing doorgeeft. Afhankelijk van jouw situatie kunnen hier namelijk veranderingen in optreden. Mocht je je AOW op je nieuwe bankrekening willen ontvangen kun je dit doorgeven bij de SVB. Tot slot kijken we nog even naar de verzekeringen. Jouw Nederlandse zorgverzekering kan afhankelijk van je situatie binnen Europa vaak doorgaan. Wel zal er een kleine maandelijkse bijdrage gevraagd worden omdat je niet meer in Nederland woont. Buiten Europa gelden er vaak net wat andere regels. Kijk dus goed naar hoe dat er in jouw situatie uit gaat zien. Schadeverzekeringen moeten daarentegen meestal wel gewijzigd of gestopt worden. Neem hiervoor contact op met jouw verzekeraar en kijk naar wat de mogelijkheden zijn.

Als je met pensioen gaan in Kathmandu kan je er baat bij hebben de taal te leren. Dat kan online via apps, bijvoorbeeld Duolingo, of via een cursus. Het voordeel van een cursus is dat je met echte mensen interactie hebt. Daarnaast leer je vaak andere nieuwkomers kennen en kun je leuke contacten leggen. Naast taal cursussen zijn er natuurlijk ook ontzettend veel andere leuke cursussen waarbij je makkelijk nieuwe contacten kunt leggen. Ontdek bijvoorbeeld de keuken van Kathmandu met een kookcursus. Of ontdek hoe creatief jij kan zijn met een schildercursus. 

Kosten leven in Kathmandu

Digital nomad

$ 618,00/ mnd

Familie onderhoud

$ 760,00/ mnd

Studioappartement

$ 126,00/ mnd

Hotel

$ 361,00/ mnd

Airbnb

$ 638,00/ mnd

Dinner

$ [zb_mp_dinner],60,60,60,60,60

Bier

$ ,10

Expat

$ 401,00/ mnd

Lokale inwoner

$ 217,00/ mnd

Coworking

$ 51,00/ mnd

Hotel

$ 17,00/ ncht

Airbnb

$ 21,00/ ncht

Coca-Cola

$ [zb_mp_cocacola],28,28

Koffie

$ [zb_mp_coffee],56,56,56,56,56

Neem hier contact met ons op!

Stuur je bericht hier:

Andere locaties

Veelgestelde vragen over Kathmandu

Kathmandu kent veel mooie buurten. Toch hebben wij een favoriete buurt om in te wonen. De beste buurt in Kathmandu is -. We zijn tot dat besluit gekomen door de mooie architectuur en het groen rondom de woningen. Daarnaast is het een veilige buurt en heb je de mogelijkheid om dichtbij huis inkopen te doen. Dit betekent niet dat andere buurten niet goed zijn om in te wonen. Kathmandu kent namelijk heel veel mooie plekjes en fijne buurten!

De gemiddelde reistijd naar Kathmandu is 10 dagen. Dat is de ‘snelste’ route naar Kathmandu. Heb je geen haast zijn er ook andere manieren om in Kathmandu te komen. Doe goed onderzoek naar wat voor jou de beste route is. Daarnaast kun je ook nog denken aan het type vervoer. Een trein kan bijvoorbeeld ook erg goedkoop en comfortabel zijn en is ook niet zo belastend voor het milieu! 

In Kathmandu is de veiligheid goed. Waar je ook heen gaat in de wereld, en dat geldt voor zowel binnen als buiten Europa, is het altijd van belang goed op de hoogte te zijn van mogelijke gevaren. Dat wil niet zeggen dat je constant op je hoede hoeft te zijn, maar goed naar je gevoel luisteren kan erg handig zijn. Er zijn wellicht straten die je ’s avonds beter kan vermijden. Maak je je zorgen om van A naar B te gaan? Dan kan het fijn zijn om een Uber te pakken. Uber is een app waarmee je een geregistreerde taxi kan bestellen die je ophaalt en afzet op je bestemming. 

Een gemiddelde hotelovernachting kost $ 17,00 in Kathmandu. Dat hangt natuurlijk wel samen met wat voor een reiziger de bezoeker is. Vind je de locatie belangrijk? Of let je liever op de kosten? Zo kan je een leuk lokaal hotelletje pakken om de lokale bevolking te steunen. Hou je liever van een 5 sterren hotel dan is dat natuurlijk ook geen probleem. Je moet ergens verblijven waar jij je goed voelt, zodat je optimaal kunt genieten.

Een Airbnb overnachting in Kathmandu kost $ 21,00. Dat hangt ook samen met wat voor een reiziger de bezoeker is. Er kan behoorlijk wat prijsverschil zitten afhankelijk van de locatie en grootte van de Airbnb in Kathmandu. 

In Nederland zijn we erg verwend met hoe schoon ons kraanwater is. Niet overal op de wereld kun je het kraanwater zomaar drinken. Buiten Europa is het bijvoorbeeld heel normaal dat water alleen uit flessen wordt gedronken. Het  kraanwater in Kathmandu is niet veilig om te drinken. Mocht je ergens zijn waar water uit flessen wordt gedronken, dan kan het handig zijn om geen ijsblokjes te consumeren. Vaak worden die namelijk gewoon van kraanwater gemaakt. Vraag bijvoorbeeld of je frisdrankje zonder ijs geserveerd kan worden.

Een gemiddeld dinner in Kathmandu kost $ [zb_mp_dinner],60,60,60,60,60. Dat hangt natuurlijk af van wat jouw voorkeur is. Eet je het liefste in een lokaal tentje of ga je voor een Michelin ster? Vaak kun je de lokale keuken het best ontdekken door lokaal te eten. Kijk bijvoorbeeld op tripadviser voor goede tips in de buurt met lokale producten. 

Ben jij een echte koffieliefhebber? Dan wil je natuurlijk weten wat je kwijt bent aan je dagelijks kopje koffie. Een kopje koffie in Kathmandu kost gemiddeld  $ [zb_mp_coffee],56,56,56,56,56. Die kun je op de hoek van de straat halen of bij de vele cafeetjes en barretjes. 

Picture of Tillie
Tillie

Hallo! Mijn naam is Tillie, en in mijn dagelijks leven reis ik de wereld over terwijl ik als freelance writer werk voor verschillende platformen! Dit geeft mij vrijheid om mijn tijd in te delen hoe ik dat wil. Ik ben ondertussen op alle continenten geweest en weet het een en ander over het leven in verschillende landen. Met deze kennis wil ik jullie helpen de beste locatie te vinden om in het buitenland te wonen als expat, digital nomad of als pensioenmigrant.