Pensioen in Melbourne

Met pensioen in Melbourne, dat klinkt als muziek in de oren! Het zou zo maar eens een geweldige ervaring kunnen zijn, maar je moet je wel goed voorbereiden. Je moet allereerst weten of Melbourne wel voldoet aan jouw eisen. Voordat je de beslissing neemt om naar Melbourne te verhuizen, is het dus van belang goed onderzoek te doen naar hoe het leven in Melbourne is. Daarbij komen ook technische aspecten kijken. Heb je een visum nodig om te pensioneren in Melbourne? En hoe zit het met je verzekeringen? Allemaal punten om op te letten en waarbij wij je graag helpen. 

Het kan ook van belang zijn om de taal te leren van Melbourne, dat zal het leven veel gemakkelijker voor je maken. Pensioneren in Melbourne kan een geweldige ervaring zijn, maar het is belangrijk om je bewust te zijn van de uitdagingen die ermee gepaard gaan. Zorg ervoor dat je op alles bent voorbereid voordat je de verhuizing maakt.

Meer informatie over met pensioen in Melbourne

Algemene score

3.67/5 (Rang #81)

Familie score

Redelijk

Internetsnelheid

25 mbps

Klimaat

Seizoensgebonden

Kraanwater

niet drinkbaar

Veiligheid

Goed

Nachtleven

Redelijk

Gemiddeld inkomen

$ 417,00

Engels sprekend

Slecht

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Redelijk

Tevredenheid

Redelijk

Gratis WiFi

Redelijk

Aircoinditioning

Heel goed

Ziekenhuizen

Goed

Coworking kosten

$ 59,00 /mnd

Levenskwaliteit

Goed

Plezierscore

Redelijk

Tip betalen?

Nee

Levenkosten

$ 993,00 /mnd

Dinner kosten

$ 1,97

Educatieniveau

Hoog

Startup score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

2.000.000

Overheid religieus?

Niet religieus

Hotel kosten

$ 993,00 / mnd

Airbnb kosten

$ 890,00 / mnd

Bier kosten

$ 1,58

Koffie kosten

$ 1,09

Coca cola kosten

$ 0,20

Vrije meningsuiting

Slecht

Racisme?

LGBTQ+ vriendelijk

Slecht

Vriendelijk voor buitenlanders

Heel goed

Vrouwvriendelijk

Slecht

Heb jij nog vragen over Melbourne?

Vragen over met pensioen in Melbourne? Neem dan contact op en stel al je vragen!

Continent

Europa

Gemiddelde reistijd

7 dagen

Internet snelheid

25 mbps

Weer

🌧 Seizoensgebonden

Elektriciteit

Europese type C plug

Beste buurt om te verblijven

Tip geven

Nee

Met kaart betalen

Ja kan bijna overal

Coworking space

$ 59,00/ mnd

Verkeersveiligheid

Redelijk

Kraan water

niet drinkbaar

Terugkeer

13%

Hotel

$47,00/ ncht

Populatie

2.000.000

Gemiddelde BBP

$ 5.001,00/ jaar

Religieuze overheid

Niet religieus

Beste binnenlandse vluchten

KLM

Koffie

$ 1,09

Dinner

$ 1,97

Bier

$ 1,58

Het weer in Melbourne is Seizoensgebonden, want zoals je al weet ligt Melbourne in Europa. De mensen in Melbourne zijn gewend aan het weer, maar het kan even wennen zijn voor bezoekers die nieuw komen. Let er op dat je je goed voorbereid op het weer door de juiste kleding mee te nemen. De juiste kleding kan niet alleen fijn zijn voor de temperatuur, maar kan je ook beschermen tegen bijvoorbeeld de zon. 

Als je met pensioen gaat in Melbourne moet je een aantal zaken van te voren regelen. Goed voorbereid op stap gaan kan je een hoop gedoe besparen. Daarbij ga je ook met een fijner gevoel weg als je weet dat je overal aan gedacht hebt. We hebben de belangrijkste zaken voor je opgesteld zodat jij kan nalopen of je goed voorbereid bent voor je pensioen in Melbourne. 

Voordat je je uitschrijft bij de gemeente kan je het beste indien je deze nog niet hebt je DigiD aanvragen. Dat gaat namelijk een stuk makkelijker als je nog in Nederland woont. Met je DigiD kun je namelijk ook vanuit Melbourne digitaal je zaken regelen bij Nederlandse organisaties. Als je in bezit bent van je DigiD kun je je uitschrijven bij de gemeente. Zodra je je nieuwe adres hebt in Melbourne kun je deze doorgeven op nederlandwereldwijd.nl/rni, zodat verschillende organisaties zoals bijvoorbeeld pensioenfondsen jouw informatie kunnen gebruiken. 

Indien je een AOW-uitkering krijgt is het belangrijk dat je de verhuizing doorgeeft. Afhankelijk van jouw situatie kunnen hier namelijk veranderingen in optreden. Mocht je je AOW op je nieuwe bankrekening willen ontvangen kun je dit doorgeven bij de SVB. Tot slot kijken we nog even naar de verzekeringen. Jouw Nederlandse zorgverzekering kan afhankelijk van je situatie binnen Europa vaak doorgaan. Wel zal er een kleine maandelijkse bijdrage gevraagd worden omdat je niet meer in Nederland woont. Buiten Europa gelden er vaak net wat andere regels. Kijk dus goed naar hoe dat er in jouw situatie uit gaat zien. Schadeverzekeringen moeten daarentegen meestal wel gewijzigd of gestopt worden. Neem hiervoor contact op met jouw verzekeraar en kijk naar wat de mogelijkheden zijn.

Als je met pensioen gaan in Melbourne kan je er baat bij hebben de taal te leren. Dat kan online via apps, bijvoorbeeld Duolingo, of via een cursus. Het voordeel van een cursus is dat je met echte mensen interactie hebt. Daarnaast leer je vaak andere nieuwkomers kennen en kun je leuke contacten leggen. Naast taal cursussen zijn er natuurlijk ook ontzettend veel andere leuke cursussen waarbij je makkelijk nieuwe contacten kunt leggen. Ontdek bijvoorbeeld de keuken van Melbourne met een kookcursus. Of ontdek hoe creatief jij kan zijn met een schildercursus. 

Kosten leven in Melbourne

Digital nomad

$ 1.002,00/ mnd

Familie onderhoud

$ 1.272,00/ mnd

Studioappartement

$ 276,00/ mnd

Hotel

$ 993,00/ mnd

Airbnb

$ 890,00/ mnd

Dinner

$ 1,97

Bier

$ 1,58

Expat

$ 587,00/ mnd

Lokale inwoner

$ 363,00/ mnd

Coworking

$ 59,00/ mnd

Hotel

$ 47,00/ ncht

Airbnb

$ 29,00/ ncht

Coca-Cola

$ 0,20

Koffie

$ 1,09

Neem hier contact met ons op!

Stuur je bericht hier:

Andere locaties

Veelgestelde vragen over Melbourne

Melbourne kent veel mooie buurten. Toch hebben wij een favoriete buurt om in te wonen. De beste buurt in Melbourne is . We zijn tot dat besluit gekomen door de mooie architectuur en het groen rondom de woningen. Daarnaast is het een veilige buurt en heb je de mogelijkheid om dichtbij huis inkopen te doen. Dit betekent niet dat andere buurten niet goed zijn om in te wonen. Melbourne kent namelijk heel veel mooie plekjes en fijne buurten!

De gemiddelde reistijd naar Melbourne is 7 dagen. Dat is de ‘snelste’ route naar Melbourne. Heb je geen haast zijn er ook andere manieren om in Melbourne te komen. Doe goed onderzoek naar wat voor jou de beste route is. Daarnaast kun je ook nog denken aan het type vervoer. Een trein kan bijvoorbeeld ook erg goedkoop en comfortabel zijn en is ook niet zo belastend voor het milieu! 

In Melbourne is de veiligheid Goed. Waar je ook heen gaat in de wereld, en dat geldt voor zowel binnen als buiten Europa, is het altijd van belang goed op de hoogte te zijn van mogelijke gevaren. Dat wil niet zeggen dat je constant op je hoede hoeft te zijn, maar goed naar je gevoel luisteren kan erg handig zijn. Er zijn wellicht straten die je ’s avonds beter kan vermijden. Maak je je zorgen om van A naar B te gaan? Dan kan het fijn zijn om een Uber te pakken. Uber is een app waarmee je een geregistreerde taxi kan bestellen die je ophaalt en afzet op je bestemming. 

Een gemiddelde hotelovernachting kost $ 47,00 in Melbourne. Dat hangt natuurlijk wel samen met wat voor een reiziger de bezoeker is. Vind je de locatie belangrijk? Of let je liever op de kosten? Zo kan je een leuk lokaal hotelletje pakken om de lokale bevolking te steunen. Hou je liever van een 5 sterren hotel dan is dat natuurlijk ook geen probleem. Je moet ergens verblijven waar jij je goed voelt, zodat je optimaal kunt genieten.

Een Airbnb overnachting in Melbourne kost $ 29,00. Dat hangt ook samen met wat voor een reiziger de bezoeker is. Er kan behoorlijk wat prijsverschil zitten afhankelijk van de locatie en grootte van de Airbnb in Melbourne. 

In Nederland zijn we erg verwend met hoe schoon ons kraanwater is. Niet overal op de wereld kun je het kraanwater zomaar drinken. Buiten Europa is het bijvoorbeeld heel normaal dat water alleen uit flessen wordt gedronken. Het  kraanwater in Melbourne is niet drinkbaar. Mocht je ergens zijn waar water uit flessen wordt gedronken, dan kan het handig zijn om geen ijsblokjes te consumeren. Vaak worden die namelijk gewoon van kraanwater gemaakt. Vraag bijvoorbeeld of je frisdrankje zonder ijs geserveerd kan worden.

Een gemiddeld dinner in Melbourne kost $ 1,97. Dat hangt natuurlijk af van wat jouw voorkeur is. Eet je het liefste in een lokaal tentje of ga je voor een Michelin ster? Vaak kun je de lokale keuken het best ontdekken door lokaal te eten. Kijk bijvoorbeeld op tripadviser voor goede tips in de buurt met lokale producten. 

Ben jij een echte koffieliefhebber? Dan wil je natuurlijk weten wat je kwijt bent aan je dagelijks kopje koffie. Een kopje koffie in Melbourne kost gemiddeld  $ 1,09. Die kun je op de hoek van de straat halen of bij de vele cafeetjes en barretjes. 

Tillie
Tillie

Hallo! Mijn naam is Tillie, en in mijn dagelijks leven reis ik de wereld over terwijl ik als freelance writer werk voor verschillende platformen! Dit geeft mij vrijheid om mijn tijd in te delen hoe ik dat wil. Ik ben ondertussen op alle continenten geweest en weet het een en ander over het leven in verschillende landen. Met deze kennis wil ik jullie helpen de beste locatie te vinden om in het buitenland te wonen als expat, digital nomad of als pensioenmigrant.